Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، انتقال پر سروصدای گورخرهای ایرانی به پارک ملی کویر و تلف شدن برخی از آنها، در مهرماه ۹۷  بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.

با وجود خاطره بد انتقال گورها در آن زمان اینک و بعد از حدود دو سال امیدها به احیای مجدد زیستگاه گورخر ایرانی در پارک ملی کویر و تکثیر در اسارت این گونه باارزش و در خطر بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر عبدوس، مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان سمنان از سلامت گورخرهای ایرانی در اسارت خبر داد و افزود: انتظار داریم که امسال چهار زایمان در این مرکز صورت گیرد.

وی آغاز زایمان گورخرهای مستقر در پارک ملی کویر را حدودا یک ماه دیگر اعلام و خاطرنشان کرد: امیدواریم که با زایمان موفق گورخرهای ایرانی، تکثیر در اسارت این گونه در خطر با موفقیت صورت گیرد.

سایت جدید، مطابق با استانداردهای بین‌المللی

عبدوس گفت:پارسال یک تولد موفق در مرکز تحقیقات تکثیر و احیای گورخر پارک ملی کویر صورت گرفت و با تمهیداتی که اندیشیده شده امسال زایمان‌های در اسارت در مرکز تحقیقات تکثیر و احیای گورخر پارک ملی کویر افزایش می‌یابد. عبدوس در خصوص چرایی انتقال و جابجایی مجدد گورخرهای پارک ملی کویر اظهار کرد: سایت ساخته شده جدید مطابق استانداردهای بین‌المللی احداث شده است.

وی افزود: گورخرهای ایرانی این سایت در حال حاضر در مرحله نگهداری هستند و سایت قبلی از همه استانداردهای لازم برای تکثیر برخوردار نبود چرا که فاقد قابلیت جداسازی فضا برای گورخرها بود.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان سمنان با اشاره به شرایط تکثیر در اسارت خاطرنشان کرد: برای انتخاب ژنتیک گورها و به طور مثال بررسی اینکه کدام گور نر با کدام گور ماده بهتر است جفت‌گیری کند و... نیازمند یک فضای مجزا در سایت تکثیر و مرکز تحقیقاتی هستیم که این مهم در سایت قبلی تعبیه نشده بود و لذا در سایت استاندارد جدید که آماده شده، به همه این نیازها و ملزومات و امکانات توجه شده است.

دکتر عبدوس از ایجاد فضایی با موقعیت بهتر برای بازدید علاقمندان به حیات‌وحش به‌عنوان مزیت دیگر سایت استاندارد جدید نام برد و اظهار کرد: مکان و موقعیت سایت جدید به گونه‌ای است که گردشگران بیشتری امکان بازدید از آن را پیدا می‌کنند چرا که در مسیر دو جاذبه گردشگری دیگر منطقه ایجاد شده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان سمنان با اشاره به وجود دو جاذبه گردشگری «جاده ابریشم» و «قصر بهرام» در کویر گرمسار تصریحکرد: موقعیت سایت جدید و استاندارد مرکز تحقیقات تکثیر و احیای گورخر پارک ملی کویر به گونه‌ای است که گردشگرانی که از قصر بهرام و جاده ابریشم (سنگ‌فرش) بازدید می‌کنند می‌توانند در اوسط مسیر از سایت تکثیر در اسارت پارک ملی کویر نیز بازدید کنند.

گرمسار؛ نزدیک‌ترین جاذبه کویری به پایتخت

همچنین رضا شاه‌حسینی مقدم، رئیس پارک ملی کویر نیز از پارک ملی کویر به عنوان یکی از مهمترین و امن‌ترین زیستگاه‌های حیات‌وحش در کشور نام برده و با اشاره به سابقه زیست گورخر ایرانی در این پارک ملی اظهار کرد: آخرین گزارش مشاهده گورخر ایرانی در پارک ملی کویر به سال ۱۳۶۳ برمی‌گردد و گورخر تقریبا در این سال در پارک ملی منقرض شده است .

رئیس پارک ملی کویر گفت: پارک ملی کویر مناسب‌ترین زیستگاه برای اجرای این طرح در کشور بوده است و باتوجه به دور از دسترس بودن جوامع محلی، این زیستگاه یکی از بهترین و امن‌ترین زیستگاه‌ها در سطح کشور است چرا که تا شعاع ۵۰ کیلومتری هیچ‌گونه تاسیسات و مستثنیات و روستایی در منطقه وجود ندارد و حیات‌وحش در امنیت کامل هستند.

وی ادامه داد: هیچ تهدید غیرطبیعی حیات‌وحش پارک ملی را تهدید نمی‌کند.آب، علوفه و امنیت، مهمترین نیاز حیات‌وحش در هر زیستگاهی است و این سه مؤلفه در پارک ملی کویر به وفور یافت می‌شود.
به هر روی به‌نظر می‌رسد با وجود شروع دلسردکننده اجرای طرح احیای زیستگاه گورخر پارک ملی کویر، اکنون و بعد از کمتر از دو سال، می‌توان به توفیق این طرح ملی امیدوار بود. به ویژه اینک که حساسیت محیط‌زیست استان سمنان نسبت به موفقیت اجرای این طرح نیز بیشتر شده و با احداث یک سایت استاندارد بین‌المللی ضریب احتمالی موفقیت اجرای طرح و تکثیر در اسارت گورخر ایرانی را دوچندان کرده است.

به هر حال اینک بیش از گذشته می‌توان به بازگشت دوباره این گونه و طنین دوباره صدای رپ رپ پای گورخر ایرانی در کویر بی‌انتهای پارک ملی امید داشت.

کد خبر 512105 برچسب‌ها استان سمنان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان سمنان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران گورخر پارک ملی کویر زیست استان سمنان پارک ملی کویر پارک ملی کویر گورخرهای ایرانی گورخر ایرانی تکثیر در اسارت حفاظت محیط سایت جدید حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۷۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار

به گزارش  ­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­ضاربان افزود: آب لوله کشی‌ها سالم است اگر بعضی جاها­ نشتی داشته باشد کلر توزیع می‌کنیم.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   وی گفت:­ برای­ ­کنترل مالاریا، هم بیماریابی داشتیم هم برای این که این آب‌ها باید خشکانده شود و از تکثیر پشه آنوفل جلوگیری شود و در کنار آن بحث مراقبت از خود بیماری است که لام می‌گیریم یعنی کسی که مشکوک به بیماری باشد لام گرفته می‌شود و درمان می‌شود که احیانا اگر درمان نشود مورد گزش قرار می‌گیرد و دچار آسیب می‌شود. ­ضاربان ادامه داد:­بحث دوم توزیع کلر یک درصد­­است که توصیه کردیم در وهله اول­ ­آب معدنی توزیع­ شود و در کنار آن کلر یک درصد توزیع­ شود تا آب آلوده منجر به ابتلای افراد به بیماری وبا نشوند. وی گفت:­ سمپاشی هم انجام می‌شود تا پشه تکثیر نشود و محلول ریخته می‌شود. ضاربان اظهار کرد­مراقبت از مادران باردار هم از مهمترین ماموریت‌های ما است. وی افزود:­برای خشکاندن آب­ ­از همه نهاد‌ها و ارگان‌های ذی ربط و تاثیرگذار­ از جمله آتش نشانی، اداره آب و فاضلاب، فرمانداری و بخشداری و حتی نیرو‌های مردمی کمک خواهیم گرفت.

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • (ویدئو) سرنوشت تلخ گورخر؛ فرار ناموفق و تکه تکه شدن توسط کروکودیل!
  • زبان مار، دره‌ای عظیم در دل کویر لوت
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • تصمیم مهم باشگاه رم دربارهی آینده سردار آزمون
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • پرطرفدارترین بازیکن حال حاضر جهان به بایرن مونیخ می‌رود؟
  • هوینس خبر داد: انتقال صد میلیونی بایرن کیست
  • فروش یا انتقال قرضی؛ منچسترسیتی علاقه‌ای به حفظ ژائو کانسلو ندارد
  • طبیعت بهاری کاشان، بهشتی در دل کویر