Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@09:53:00 GMT

تولد دوباره یک روستا در دل کویر + فیلم

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۶۱۲۰۱

تولد دوباره یک روستا در دل کویر + فیلم

‍‍‍‍‍‍

روستایی واقع در ۱۰۰ کیلومتری شهرستان نایین که حدود ۴۰ سال زیر انبوهی از خاک مدفون شده بود، به همت یک بانوی کارآفرین، اکنون به یک اقامتگاه بوم‌گردی تبدیل شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ وقتی که نایین، شهری واقع در شرق استان اصفهان را سمت انارک ترک کنید، کویری پر رمز و راز و اسرار آمیز از شما استقبال خواهد کرد که در 100 کیلومتری از این پهنه وسیع و 60 کیلومتری شهر انارک، در دل همین سکوت ماورایی، روستایی ضربان دارد که گویی میل به حیات در آن هنوز دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جای جای منطقه شرقی اصفهان روایتگر تمدن و تاریخ کهن این سرزمین است که شوربختانه رخت بستن برکت اقتصادی، مردمان را از سرزمین آبا و اجدادی خود رانده است.

روستای «عشین» (اشین)، نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با ترک مردمانش از این دیار، حدود 40 سال زیر انبوهی از خاک مدفون شده بود.

اما همت و تلاش یکی از دغدغه‌مندان میراث فرهنگی استان اصفهان،  جان تازه‌ای در کالبد مرده این روستا دمید و آن را امروز به اقامتگاهی تبدیل کرده که تا قبل از شیوع ویروس کرونا، میزبان حدود دو هزار نفر گردشگر بوده است.

در اشین که در شمال شرقی استان اصفهان و در مسیر جهانگردان کویری قرار دارد، هیچ خبری از فناوری نیست و می‌توان زندگی سنتی و خالی از هرگونه تکنولوژی را تجربه کرد. 

مژگان باقری، تحصیلکرده رشته معماری است که  از سال 1388 کار احیای عشین را با آغاز فرآیند برای ثبت ملی قلعه و حمام روستای عشین به عنوان دو اثر شاخص روستا آغاز کرد و توانست در اولین جایزه مرمت و احیای بناهای تاریخی و معاصر ایران رتبه دوم را کسب کند.

وی طرح مرمت این اثر تمدنی را در سه فاز و از سال 1391 آغاز کرد که در نهایت و در فاز سه با بازسازی 14 خانه و مرمت حدود 10 خانه توسط مردم محلی در سال 1398 به پایان رسید.

 

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که اقامتگاه‌های بوم‌گردی را می‌‌توان فرهنگی‌ترین نقطه عطف گردشگری تلقی کرد؛ چراکه ضمن حفظ میراث فرهنگی و هویت آن، روستا را از آسیب موزه‌ای و نمایشی شدن حفظ می‌کند.

این پدیده برای کشوری مانند ایران که در دل قدم به قدم و وجب به وجب خود بافت تاریخی و میراث فرهنگی ناب جای داده، می‌تواند اثربخش باشد.

بافت تاریخی همان بافت فرسوده نیست که بتوان آن را با بلدوزر صاف کرد!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بوم گردی آثار باستانی بوم گردی آثار باستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۱۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ رشته قنات خراسان شمالی در حال مرمت و لایروبی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ سامان محمدی درمصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت: برای مرمت این تعداد از قنات‌ها ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده و مرمت آنها تا سه ماه آینده به پایان می‌رسد.
وی افزود: از اعتبارات سال مالی ۱۴۰۱، ۵۰ رشته به طول ۵۰ کیلومتر با ۲۳ میلیارد تومان اعتبار احیا و مرمت شدند.
محمدی با بیان اینکه لایروبی هر رشته قنات به حدود ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است، افزود: ۱۰۰ رشته قنات استان نیاز فوری به مرمت دارد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: به طور متوسط از قنات‌های کوچک ۵۰ تا ۶۰ خانوار و از قنات‌های بزرگ ۳۰۰ تا ۴۰۰ خانوار بهره‌مند می‌شوند.
در خراسان شمالی ۶۵۳رشته قنات با آب دهی سالانه ۸۶ میلیون متر مکعب وجود دارد.

خراسان شمالی دارای سه هزار و ۱۸۴ چشمه، هزار و ۵۵۷ حلقه چاه عمیق، ۲ هزار و ۴۸۳ حلقه چاه نیمه عمیق و۶۵۳ رشته قنات دارد و سالانه میانگین بارش در این استان به حدود ۲۴۰ میلمتر می‌رسد که حدود ۳۴۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نیز وابسته به این منابع آبی است.

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • ۳۰ رشته قنات خراسان شمالی در حال مرمت و لایروبی است
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز